dimarts, 14 d’abril de 2009

28 ena SetmanaEl nadó pesa uns 1300 grams i prop dels 25 centimetres del cap a les nalgues, mes o meys com un encisam. “Un Mininadó”
Estem davant d'una etapa vital en el desenvolupament dels pulmons del nadó. S'estan omplint de vasos sanguinis per que quan inspire la seva primera alenada d'aire, els pulmons absorbeixin l'oxigen i el puguen enviar a aquests vasos, que farán circular la sang oxigenada per tot el seu cos. El fetus també està començant a fabricar una substància tensioactiva que impedeix que els alvèols dels seus pulmons s'adhereixin entre si, permetent respirar correctament en nàixer. També estan madurant els tubs bronquials, dividint-se cada vegada més. Com vam comentar la setmana passada, el nadó ja pot obrir els ulls distingint llums i ombres. Si a partir d'aquesta setmana, posa l'abdomen davant d'una llum brillant, obrirà els ulls i s'apartarà de la llum, en pla: "Mami, apaga eso que quiero dormir".

Mami?, Mami?, Mami?. Quin plà és eixe.? Jo no sé on llegiu totes ixes coses!.
Rectifique si algú que no siga el meu pare encen una llum jo pegaré una patedeta o dues o ..,pero no aniré en “plan , mami apaga eso que quiero dormir”.El meu plà ara és el “de la patadeta”. I una i dues.......

8 comentaris:

 1. No lo dudes,si de repente ves una luz muy,pero que muy brillante.........ha sido tu padre que quiere ver si es verdad que reaccionas ante la luz,así que no le des pataditas a la mami y ya cuando salgas le das con el sonajero en la cabeza a tu papi que además estará encantado de que lo hagas.Besitos preciosa y hasta pronto.

  ResponElimina
 2. Yo también creo que deberías reservar alguna patadita para el papá cuando salgas...mas que nada por compartir experiencias no porque me molesten, lo del sonajero tampoco es mala idea, ya nos uniremos las chicas de la casa si los chicos (el papá y Mil) nos hacen la puñeta.

  ResponElimina
 3. Hallo:))
  You have a nice blogg:))
  You are pregnant?
  Have a nice day:))

  ResponElimina
 4. Thank you for your support - congratulations on the baby!!

  ResponElimina
 5. HOLA
  HI,
  生日快乐,
  TERVE,
  Hallo
  Grüß dich
  Tag
  Hoi
  Grüß Gott
  Griass God
  Seavas
  Griass di
  Griass enk
  Hallo
  Servus

  Hää
  Griàßdigood
  Griàßdi nachà
  Moin
  Moin moin
  Griezi
  Grü-essech
  Grü-esdi
  Grazi
  Gruiazi
  Ciao
  Grüazi
  Ers Gott
  Guude
  Ei guude wie
  Moin
  Grüezi
  Grueziwohl
  Salutti
  Hoi
  Salü
  Tschau
  Gu-ëte Tag
  Gu-etä Tag
  Hoa
  Ha
  Tag wohl
  Un
  mzee
  Sijambo,
  mabwana
  Asalaamu alekum
  Wa alekum salaam
  Jambo
  Jambo sana

  ResponElimina
 6. Pero que niña mas lista tengo que es multilingüe! en eso habrá salido a su padre seguro...

  ResponElimina
 7. Ahora entiendo lo de la cabecita un poco grande!!Si es que esa niña tiene demasiadas cosas en la cabeza!!Besitos preciosa.

  ResponElimina