dimecres, 13 de maig del 2009

32ena Setmana




El Seu tamany i pes és semblant a la de una Xicama Gegant.S'estan duent a terme els últims retocs en el nadó per crear una obra mestra. Les pestanyes, les celles i el cabell al cap del nadó són evidents. El borrissol, denominat "lanugo", que ha cobert el seu nadó des del començament del segon trimestre comença a caure encara que part es manté a les espatlles i l'esquena fins el naixement.Durant aquestes últimes setmanes abans del part, els milers de milions de neurones del cervell del nadó estan ajudant-lo a aprendre sobre l'ambient dins de l'úter. El seu nadó pot sentir, sentir i fins a veure alguna cosa. Els ulls del nadó poden detectar la llum i les pupil·les es poden contraure o dilatar com a resposta a la llum. Dorm la major part del temps i fins i tot experimenta l'etapa de moviment ràpid dels ulls (REM per la seva sigla en anglès). Aquesta és l'etapa del son durant la qual tenim els somnis més viscuts. Els pulmons del nadó ja gairebé estan completament formats. El greix continuarà dipositats al cos del nadó per a protegir-lo i abrigar-lo. Els nadons augmenten considerablement de pes en les últimes setmanes abans del naixement.


Aprenent l’ambient de l’uter?. Però com podeu dir aquestes coses?. Ací dins hi ha poc que aprendre i a més ací hi ha ja molt poc d’espai ¡, a penes em puc moure. I per cert ,Que és una xicama?.
I QUE PASA AMB LA MUSICA ?

3 comentaris:

  1. La obra maesta ya está creada, sólo hay que ver lo guapa y mofletudita que sales ya en las fotos, así que ahora a comer y dormir que ya va quedando menos para que tú nos veas la carita a nosotros...

    ResponElimina
  2. Mireia: yo tampoco sabia lo q es una ximaca, tu mama me lo ha explicado y sabes creo que tu papa te va a enseñar el valenciano muy cientifico (por no decir otra cosa que ya te explicare de aqui unos años) y yo hare lo posible por enseñarte el valenciano de pueblo que es el que han hablado tus antepasados(son compatibles, no te preocupes).Estas chupi en todas las fotos y te estamos esperando para hacerte muchas en colores y con toda la ropita que tienes a punto.Miles de besitos chiquitina preciosa.

    ResponElimina
  3. Una Xicama és un tubercul americà.
    Tranquila que jo estaré davant quant t'expliquen les suposades diferencies entre el valencia "científic" i el de poble. És una llarguisima i extranya història.

    ResponElimina