dimarts, 9 de juny del 2009

36 Setmana


El xicotet i arrugat fetus que hem vist en ecografies anteriors s'ha convertit en un nadó regroset. Hi ha greix acumulat a les galtes del nadó i els poderosos músculs per succionar ajuden a que la cara del seu nadó es veja ampla. El seu nadó pesa ara al votant de 6 lliures (2.700 a 2.800 grams). Els ossos que formen el crani del nadó es poden moure un amb relació a l'altre i superposar-se mentre el cap del nadó estiga dins de la seva pelvis. Aquest fenomen permet que el cap s'obri pas a través del canal de part. No es sorprenga si el seu nadó naix amb un cap amb punta o deforme. Després d'unes hores o dies, el seu nadó recuperarà la forma arrodonida

Segurament hi haurà sentit que el nadó sent el que passa al seu voltant. Tot i que encara no sàpiga reconèixer els sons, ni el seu significat, estudis recents demostren que els nadons prefereixen la veu de la seva mare i sobre tot la del seu PARE a la dels altres. També han descobert que si el nadó escolta una determinada cançó moltes vegades mentre està en l'úter, mostrarà preferència per aquesta cançó al néixer. Per això és bona idea, llegir contes en veu alta, o escoltar junts les seves cançons preferides. El nadó sentirà aquell moment especial que estan junts, tant si encara està dins de l'úter, com si ho sosté als seus braços.

NO foteu, vaig a ser un CapdeCono!.

4 comentaris:

  1. I que ha passat amb la piruleta , jo no la he tastat!.

    ResponElimina
  2. Siento decepcionar al padre, que se le nota muy ilusionado, pero al niña va a tener predilección por la voz de su madre, la piel de su madre, el olor de su madre, los ojos de su madre, las tetas de su madre, y todo lo que sea de su madre.

    Lo del padre viene después, mucho después... pero está muy bien esa predisposición...

    Un beso a los 3!!!

    ResponElimina
  3. Mireia, cariño, parece mentira que nadie se haya dado cuenta que detrás de esa piruleta estás tu dando vueltas, esperando que llegue el mejor momento para salir! Con lo que tu padre se ha currado la foto para que salieramos guapas!

    ResponElimina
  4. Estoy desolada al pensar que no me he dado cuenta de que detrás de esa piruleta están "mis niñas".Bueno,muy bonita la foto, preciosa la barriguita y seguro que la que está dentro también.Por cierto Mireia,la yaya te comprará piruletas pero sin abusar porque si no te saldrán caries en los dientes cuando los tengas,claro...........porque sabes que ahora no tienes,verdad?????Besitos a "mis niñas"

    ResponElimina