dimarts, 23 de juny del 2009

38 ena Setmana .




La nit de Sant Joan.
Mireia ja te un pes semblant a un meló d'alger no massa gran, clar.

És estrany saber que en qualsevol moment pot ser que es pose de part, encara que oficialment encara queden dues setmanes perquè es compleixe el termini establert. El vuitanta-cinc per cent dels nadons naixen a les dues setmanes anteriors o posteriors a la data prevista. Això no implica deixar-ho tot, esperant que arribe el moment, ja que la xiqueta podria decidir quedar-se una bona estona on està. A vegada que la mare està atenta a qualsevol senyal que avise del part, el nadó també experimenta canvis: perd el lanugo, el fi borrissol que ha cobert el seu cos durant mesos, encara que li puga quedar una mica en naixer, a les espatlles, el front o el coll. També hi haurà perdut tota o quasi tota la “vérnix cavernosa”, la substància cremosa que protegeix la seva pell del líquid amniòtic. Pot ser que es pregunte on van aquests residus. Una part acaba en els intestins del nadó, on forma part del meconi. El meconi és una substància viscosa de color negre verdós que omplirà el primer bolquer del nadó. També hi ha cèl·lules mortes, líquid amniòtic i productes de rebuig procedents del fetge, el pàncrees i la vesícula del nen. Els ronyons del nadó també filtren part d'aquests residus, però no funcionaran plenament fins després del part. El bebè ja no experimenta grans canvis d'alçada i pes. Segurament el seu desenvolupament acabe al voltant dels 50 cm de longitud i els més de 3 quilograms de pes.

Crec que vaig a quedar-me algunes setmanetes més ací, vaig a donar-li temps a la mama a que acabe Milenium.

3 comentaris:

  1. Por aquí está todo preparado, así que la mamá encantada de no terminar de leer Milenium (correré el riesgo de no tener tiempo para leer en mucho tiempo) y el iaio Ricardo también porque tiene ganas de que le devuelva el libro...así que si tienes ganas de conocer a tu hermanito Mil para compartir horas de siesta (aunque cada uno en su cuna) pues ya sabes.

    ResponElimina
  2. Tranquilidad todos!!!Si tú mamá no se ha terminado de leer Milenium,antes de que nazcas,no pasa nada,para eso estoy yo que encantada iré a tenerte al brasito para que tu mami pueda leer.A qué sí preciosa?Diselo a tu papá y veras que contento se pone.Besitos y hasta pronto.

    ResponElimina
  3. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina