dimecres, 29 d’abril del 2009

30 ena Setmana




El cervell del nadó prossegueix el seu desenvolupament, abans la seva superfície era llisa, però aquesta setmana comença a adquirir el seu aspecte arrugat. Aquestes arrugues es diuen “circumvolucions”, i augmenten la capacitat del cervell per allotjar cèl·lules. En canvi, el “lanugo”, el borrissol ultrafí que cobria la pell del nadó, comença a desaparèixer, encara que pot ser que encara li quedi una mica a l'esquena i en les espatlles. Durant aquest trimestre és molt important menjar bé, perquè el nadó pren directament de la mare els nutrients que necessita per acumular reserves internes i guanyar pes. Per exemple, el calci de la llet va a construir els seus ossos i el ferro del suplement vitamínic prenatal i dels aliments que consumeix passa a les seves reserves de ferro, que li duraran fins als 6 o 9 mesos d'edat. La proteïna també és vital en aquests últims mesos, ja que fomenta el desenvolupament cel·lular sa del cos del bebè. El nadó pesa en aquesta setmana uns 1,5 quilograms i fa poc més de 27 centímetres del cap a les darreres. La seva longitud total amb les cames estirades és d'uns 40 centímetres.

Lanugo? , borrisol?, que es això?.
Es referiu al pel este que em cubreix Tota no?.
Ja era hora que anara desapareixent tot el pel aquest, estava a punt de demanar-li a la mama que es tragara una Guillet per a poder depilar-me.

3 comentaris:

  1. No te va a hacer falta ni guillet,ni pinturas ni nada de nada pues estaras hecha un cromo,así que ves preparandote que ya tienes un montón de ropita que ponerte,una cuna muy bonita y un carro precioso de color rojo que es el color preferido de tu mamá.Sigue creciendo a lo largo y a lo ancho que te estamos esperando con muchas ganas.......de comerte a besos.

    ResponElimina
  2. Pues por calcio no será pq me estoy poniendo morada de queso y vasos de leche...vamos a tener unos huesos superfuertes!
    La semana que viene volveremos a verte en la eco el papá y yo así que ves preparando tus poses. Un besito!

    ResponElimina
  3. Qué hermoso blog. Cuánto amor en la espera.
    Un apapacho muy fuerte. Quise hacerme seguidora de tu blog, pero no pude.
    Saluditos

    ResponElimina